18:30

BK Sport P 05 Gul

Referat: Triangelns IK P05-2 - BK Sport P 05 Gul

Fredag kväll lite lagom dåligt väder med ömsom regn ömsom sol som gjorde att man fick ha rejält med kläder på sig. Det var 10 laddade killar som var redo för match.

I första halvlek börjar vi bra och jag tycker att vi för spelet och skapar hetast målchanser. Vi har dock lite svårt att sätta våra målchanser på mål och de smiter allt som oftast utanför stolparna. Som så många gånger förr får man då ett mål i baken på första läget för motståndarna och det blir lite uppförsbacke. Vi fortsätter dock att kriga på och det mesta av spelet är förlagt på motståndarens planhalva i första halvlek. Triangeln är dock grymt effektiva i lägena och sätter 2 av 3 målchanser i första halvlek och går till halvtidsvila med 2-0. Det kändes inte direkt rättvist med tanke på hur spelet sett ut under första halvlek men det gäller sätta lägena när vi får dem.

I halvlek pratar vi om att vi ska fortsätta som i första och att utdelningen kommer om vi bara fortsätter att jobba. Vi byter dessutom sida för att få lite medvind och solen i ryggen. Det hjälpte dock föga då det är ett helt annat Triangeln som kommer ut i andra halvlek och gör det mycket svårare för oss och ger oss lite tid att behandla bollen när vi får den. Samtidigt så är vi lite längre ifrån dem i markeringen vilket gör det mycket lättare för dem att ta in bollen och leverera den vidare. Denna halvlek spenderas mer på vår planhalva och vi skapar endast några halvlägen och på dessa står deras målvakt oftast rätt och plockar in bollen. Triangeln gör 3-0 en bit in på andra halvlek och därefter i slutskedet 4 och 5-0 inom en minut.

Som helhet kanske inte slutresultatet speglar matchbilden då vi har en halvlek var men det gäller att sätta chanserna när man väl får dem och mot ett lag som Triangeln får man inte en uppsjö av chanser så då gäller det att förvalta dem när man väl får dem. Triangeln utnyttjar sina lägen väl och tar vara på när vi inte riktigt får iväg bollen. Då de gör flest mål så vinner de till slut rättvist. Det vi tar med oss är att vi totalt sett gör en riktigt bra match och får vi bara in några av de lägen vi skapar så blir det en helt annan match. Då det bir en hel del positionsbyten inom laget så kan det också ställa till det men det får vi som ledare ta med oss.

Vi tackar publiken som var där och stöttade oss, tack till Triangeln och för en bra och juste match och tack till er spelare som går ut och ger järnet och fortsätter att kämpa även om vi inte riktigt får den utdelning som vi vill ha på våra målchanser.